Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Påskhälsning från verksamhetsutvecklarna

Påsken kommer ju ovanligt tidigt i år, och för oss som hade sportlov i vecka 9 känns det väldigt yrvaket – är det dags för påskägg och fjädrar nu, nyss var det varm choklad och skidbackar!?

Tittar vi i våra kalendrar inser vi dock att vi hunnit med väldigt mycket de senaste veckorna. Besöket i Helsingfors berättade vi om i ett blogginlägg i förra veckan. De pågående projekten kring Dela läslust och Berättelser i konst har vi också berättat om. I nästa vecka kommer vi att berätta här i bloggen om det samarbete vi haft med skolan och biblioteken i Sandviken kring Läslyftet.

Vi har två kurser som pågår just nu för de äldre barnen (13-18 år) – Skrivarlyan och Serieteckning. De leds av Carolina Thorell respektive Mio Dal och genomförs på kvällstid på Trampolin.

I vår öppna verksamhet har vi haft barn på Sago-likt, Verkstan och Mellis som vanligt. Det som varit nytt har varit ett samarbete med Rädda barnen, som vi på Kulturcentrum bedriver under projektnamnet Tillsammans!, som Gefle Dagblad berättade om i veckan. I det projektet har vi bland annat bedrivit skrivarverkstad på arabiska på Murgårdsskolan, genomfört skapande workshop på ett av kommunens asylboenden samt organiserat promenader till Verkstan för asylsökande barn och deras föräldrar.

Som vanligt har vi haft en rad studiebesök i våra fina lokaler, under mars bland annat från Örebro och Växjö. Igår fick vi riktigt långväga besök, då Jiro och Naoka Ono från Japan var våra gäster en stund på eftermiddagen.

Rätt intensiva veckor faktiskt, så det blir fint med en liten påskledighet innan vi drar igång igen på tisdag med nya studiebesök, öppna verkstäder, workshopar på asylboenden samt färdigställande av nytt metodhandledningsmaterial, som vi kommer att presentera här framöver.

Hoppas att ni alla får en riktigt fin påsk, och att ni kollar in bloggen igen i nästa vecka! /Karin och Elin

PS. På bilden ser ni konstverk som barnen som medverkar i Berättelser i konst har skapat. De har egentligen inget med påsken att göra men vi tyckte att de passade väl in med sina fina fjädrar! DS.

Sök inlägg

Filtrera