Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Teatern var bäst!

Saft och bullkalas i all ära, men… teatern var bäst! Det tyckte i alla fall de barn som vi frågade. Här berättar Eva Norrbelius Coleman, bibliotekarie på Björksätra bibliotek, om hur det gick till när barnen fick träffa dramapedagogerna i projektet Bokomotivet – tuffar vidare!

Efter att ha jobbat med Muminkulisserna i flera veckor så var det spännande för barnen att se sin egen skapelse i en teaterföreställning. Dessutom fick barnen spela med i dramat och ordna både pannkakskalas och följa med på en vandring efter den försvunna Lilla My.

Rumsvisning 2Det var också roligt att höra barnen berätta om sina kulisser, och hur de inrett rummen till Gafsan och Filifjonkan. Alla barn var märkbart nöjda.

Skådespelarna hann också berätta lite om sitt yrke, och barnen fick själva prova på att spela teater genom att gestalta olika känslor. Efter allt detta smakade det bra med saft och bullar!

Under saftkalaset hann vi prata lite om boken Hur gick det sen? Det var tydligt att barnen gillade boken och att den väckt många tankar. Barnen på Blåsippans förskola berättade till exempel om ett lite annorlunda experiment som de höll på med: Hur lång tid tar det för mjölk att bli sur?  Sagt och gjort, pedagogerna tog frågan på allvar och förskolan har just nu en kanna på ”surning” (när experimentet är avslutat så lovar vi att återkomma med svaret på frågan; -)

Hemgång 2En grupp nöjda barn promenerar tillbaka till sin förskola, med partyhattar på sned och ballong i hand – precis som det ska vara när man varit på Muminteater och saftkalas!

Nu ser vi fram emot den stora utställningen på Kulturcentrum, då alla barnens kulisser kommer att sättas ihop, och där besökaren bjuds på en vandring i barnens Mumindalen. Vernissage blir det på internationella barndagen 20 november, kl. 12.00.

Tack alla (70) barn för ett riktigt bra samarbete, och för att ni skapade en så fin teater tillsammans med skådespelarna. Tack också till era förskolepedagoger som gjorde det möjligt för er att delta i Bokomotivet-tuffar vidare!

 

Sök inlägg

Filtrera