Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Maryam och mormorsmålet: del II

I ett tidigare inlägg skrev bibliotekarien Anna Karlsson om ett samarbete mellan biblioteket och fritidsgården Rapatac kring boken Maryam och mormorsmålet av Minoo Shams och Katarina Strömgård. Här kan ni läsa om när Minoo kom till Sandviken och firande Mormorsmålsfest på Rapatac!

Mormorsmålsfesten

Under våren arbetade fritidsgårdens litteraturpedagog Sara och bildpedagog Diana med en skapande bokklubb där man läste boken högt tillsammans och berättade, pysslade och lekte utifrån en upptäckarväska med en handledning som vi på biblioteket tagit fram. Ni kan ladda ner handledningen här.

Som avslutning bjöd biblioteket in Minoo till Rapatac på en Mormorsmålsfest som planerades och genomfördes av en festkommitté bestående av deltagare från bokklubben. När Minoo kom till fritidsgården bjöds hon på konstutställning, buffé och samtal i en festligt dekorerad lokal. Alla barn fick en signerad utgåva av boken.

Hjärtegästerna

Minoo Shams och Katarina Strömgård är nu aktuella med den andra delen i serien, Maryam och hjärtegästerna. Man blir som läsare väldigt glad när man får veta att Maryam får träffa sin älskade mormor igen! Vi kan verkligen rekommendera dessa varma och viktiga böcker till alla som arbetar med läsning tillsammans med barn och unga oavsett vilket deras mormorsmål är.

Hej och salaam! // Skribent: Anna Karlsson, barnbibliotekarie Sandvikens folkbibliotek

Sök inlägg

Filtrera