Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Kulturarv, lokalhistoria, böcker och språk

Nu är vi verksamhetsutvecklare tillbaka på kontoret sedan en dryg vecka och som vanligt har det varit en rivstart. Bland annat har vi jobbat mycket för att bli klara med det mobila skrivinspirationsmaterialet Skrivarlyan, mer om det i ett kommande blogginlägg.

Idag kommer representanter från Länsmuseet och Länsstyrelsen till Litteraturhuset Trampolin för att prata utveckling av vårt samarbete kring kulturarv, lokalhistoria, böcker och språk. Under flera års har vi samarbetat med Länsmuseet vilket resulterat bl.a. i materialet Berättarryggsäcken och en process och inspirationsmaterial kring Små barns perspektiv på ett kulturarv.

nyckelprovning-250x200

Länsstyrelsen har publicerat vårt material kring de små barnen och ett kulturarv på Världsarvet Hälsingegårdars hemsida.

 

 

 

 

Pelle och världsarvet 3

 

Förra hösten utkom barnboken Pelle och världsarvet, vilket vi berättat om i bloggen tidigare. Boken är utgiven av Berghs förlag med stöd från bl.a. Länsstyrelsen i Gävleborg.
Länsmuseets byggnadsantikvarier har under hösten 2015 och nu i januari 2016 bloggat kring ”Barnböckernas hus och kulturmiljöer”. I bildrika inlägg beskriver de framförallt sin barndoms böcker och de hus och kulturmiljöer som finns skildrade i dem. Intressant och inspirerande läsning!

Allt detta, samt den viktiga frågan kring hur vi förhåller oss till kulturarv med tanke på de stora grupper av barn och vuxna med annat modersmål än svenska som har flyttat in/kommer att flytta in till vårt län, kommer vi att diskutera idag. Kanske resulterar diskussionerna i något projekt eller någon process som vi kommer att presentera här i bloggen framöver!

 

 

 

 

 

Sök inlägg

Filtrera