Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Förbereda en utställning

Den här veckan arbetar vi på Litteraturhuset Trampolin med att planera och förbereda en utställning av projektet Berättelser i konst som vi har berättat om tidigare här på bloggen. Utställningen, som öppnar 2 juni kommer att pågå hela sommaren och hålla till i galleriet Tillgången här på Kulturcentrum i Sandviken.

Berättelser i konst 3De medverkande barnen har valt bildkonst ur kommunens samlingar och sedan skapat fantastiska världar, föremål och figurer med inspiration från konstverken, och vi vill visa upp deras bilder och berättelser på bästa möjliga sätt. Därför ägnar vi nu en del tid åt att limma lösa bitar, måla kanter, räta upp ihopsjunkna figurer och fundera över vilka bilder som hör ihop och hur det sambandet kan visas tydligare.

Berättelser i konst 2Berättelser i konst 4Det handlar naturligtvis inte att förändra något i själva bilderna, utan om att rama in och binda ihop. Att presentera bilderna, som barnen med rätta är mycket stolta över, på ett sätt som visar att vi tar dem på allvar. För det gör vi verkligen. Barnens tolkningar har fått oss att se saker i bilderna som vi inte hade sett förut, och förhoppningsvis kommer utställningen att stimulera till ännu mer fantasi och fler berättelser.

 

Sök inlägg

Filtrera