Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Bokomotivet tuffar vidare – rapport från förskolan Villekulla i Storvik

Efter första träffen på Storviks bibliotek åkte bibliotekarien Rose-Marie till förskolan med den teaterkuliss som barnen hann börja tillverka. Nu fick de i uppgift att utifrån karaktären Muminmamman i Tove Janssons Hur gick det sen? skapa hennes hem på baksidan av skärmen. Såhär beskriver en av förskolans pedagoger Anja Orefjäll det fortsatta arbetet med boken:

Barnen har verkligen gillat att jobba med muminfigurerna! Vi har läst boken och barnen har tittat på sagan på ipaden lite då och då. Vi har pratat om teater och först kom de bara på att man kan spela med dockor. Sen mindes några av barnen att fröknarna spelat lite teater när de ville prata om att man måste hjälpas åt att städa och komma överens. Jaa.. sa ett annat barn.. Man kan ju spela teater för då vet man hur dom känner sig!

BokomotivetKollage

Vi har gjort egna figurer som vi har spelat teater med, då har barnen hittat på en egen liten berättelse med figurerna som var med i boken. Hattifnattarna hade tagit Muminmammans väska och de andra gick iväg för att leta efter den. Det var barnen själva som hittade på manus. Sedan övade de lite och så spelade vi in en liten videosnutt.

Nästa vecka besöker barnen Storviks bibliotek igen och de får träffa dramapedagoger och fortsätta prova på teater tillsammans med dem, och den fina kulissen.

Sök inlägg

Filtrera