Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Bokomotivet – på Storviks bibliotek

Bokomotivet – tuffar vidare! pågår under hösten 2014 på Kulturcentrum och kommundelsbiblioteken i Sandvikens kommun. Målgrupp är förskolans 5-åringar och syftet är att uppmuntra barnens språkutveckling, läslust, fantasi och kreativitet på ett lekfullt sätt. Här nedanför berättar Rose-Marie Lindqvist, bibliotekarie på Storviks bibliotek om hur arbetet i en barngrupp gick till hos dem.

Idag var femåringarna från Villekulla på besök hos oss på Storviks bibliotek. De är med i Bokomotivet.

I biblioteket fick de möta Mumintrollet. Sedan lyssnade de spänt på hur Mumintrollet i boken Hur gick det sen? bar sin mjölkkanna hem till Muminmamman.

Bokomotivet Storvik collage 2

Vägen genom boken är fylld med detaljer och rim Men vart tar Lilla My vägen? Och vad syns i ett kalejdoskåp? Både boken och appen med samma namn var spännande att titta och lyssna på.

Vad hände sen?

Bokomotivet Storvik

Jo, då fick barnen skapa en teaterkuliss till boken.

De målade berg och skapade fiskar, blommor och en massa annat som vi satte upp på kulissen. Barnen jobbade på som riktiga konstnärer.

Innan de gick fick barnen varsin Bokomotivpåse att ta med hem.

Snart får de kulissen till sin förskola så att de kan jobba vidare tillsammans med sina kompisar. Det tycker vi på biblioteket ska bli jättekul att få se sen.

Sök inlägg

Filtrera