Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Bokomotivet – några frågor till dramapedagogerna

Arbetet med det läsfrämjande projektet Bokomotivet – tuffar vidare! pågår för fullt och snart är det dags för det andra besöket på biblioteken för de deltagande barngrupperna. Eva Norrbelius Coleman, bibliotekarie på Björksätra bibliotek, har ställt några frågor till dramapedagogerna Hanna Sjöstedt och Mathilda Lundby (utbildade dramapedagoger på Gävle högskola och Västerbergs Folkhögskola):

Nu ska ni ut på teater-turné på fem bibliotek i kommunen och träffa barnen som deltar i Bokomotivet-tuffar vidare! Hur går förberedelsern inför teaterföreställningarna?

– Det går bra! Vi repeterar för fullt och tror att vi har en rolig historia för barnen att titta på och delta i.

Det är ju barnen som själva skapat de teaterkulisser och annan rekvisita som ni ska använda er av – på så sätt är dom ju medaktörer. Vad tycker ni om det?

 Det är ett jättespännande projekt som gör barnen delaktiga i ett teaterarbete från grunden, och vi hoppas kunna förmedla hur roligt teater är och att de får lära sig någonting nytt – drama kan vara en bra metod för att lära sig nya saker! Genom att gå in i en roll kan man få en annan upplevelse än när man skriver eller målar det man skall lära sig.

Gafsan litenVill ni avslöja något om teatern och handlingen?

– Med hjälp av barnens kulisser kommer teatern att utspela sig i skogen där filifjonkan bor. Hon och lilla My kommer att guida barnen på ett äventyr där de får träffa karaktärerna från mumindalen som de jobbat med på förskolan.

Vi önskar Hanna och Matilda lycka till med sina föreställningar!

Sök inlägg

Filtrera