Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Veckan i Björksätra

Hej!

Vi är två elever från Bessemerskolan som sommarjobbar på biblioteket i början av sommaren, två veckor på folkbiblioteket och en vecka på Björksätras bibliotek. 

Under vecka 26 på Björksätra bibliotek så har vi vart med under projektet ”Hemma hela sommaren”. Projektet går ut på att hitta på aktiviteter med barnen i området varje dag för att skapa ett intresse för skapande och läsning. Exempel på aktiviteter vi har gjort är cirkus, käpphästridning, teater och en massa pyssel. I början av veckan åkte vi ut med cyklar för att dela ut böcker och ritsaker till barnen i Björksätra vilket uppskattades mycket. Det har varit väldigt många barn här och alla har haft det riktigt roligt.

På förmiddagarna innan barnen har kommit så har vi sorterat böcker och gjort exempel för pysselaktiviteterna till eftermiddagen. Vi har också suttit inne på biblioteket och spelat spel med barnen före aktiviteterna. Det vi bästa med att jobba här är att träffa så många snälla och utåtriktade barn och att få jobba med bemötande. Vi har också trivts bra med personalen här. Dagarna går fort när man är här eftersom vi har roliga och enkla uppgifter att syssla med. Vi tycker att det är bra att väcka intresse för läsning och skapande. Det är viktigt att få en paus från mobiler och vara ute i stället.

Sök inlägg

Filtrera