Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Ny hösttermin och massor att se fram emot

prick-och-fläck-e1566204807357.jpg

Hej.

Hoppas att ni har haft en skön sommar! Nu är vi på Trampolin tillbaka igen och blickar fram emot en händelserik och spännande höst. Här är lite av det som väntar.

Skaparskoj för barn 6-10 år

Nytt för i år är att vi under fyra onsdagskvällar i höst erbjuder barn mellan 6-10 år att komma till vår studio och skapa. Tillsammans med en medföljande vuxen får barnen experimentera och utforska olika tekniker och teman. Första tillfället är i september och då ska vi skapa fantasifulla djur med hjälp av måleri och collage.

Denna aktivitet kom till efter att flera barn och föräldrar önskat en fortsättning på Fantasifabriken som riktar sig till barn mellan 3-5 år. Skaparskoj kommer att ha ett enklare upplägg jämfört med Fantasifabriken men med samma grund, att skapa tillsammans utifrån böcker och teman. Anmälan och mer information finns här.

 Fantasifabriken på turné

I höst kommer Trampolin i samarbete med Kulturskolan att åka ut med konceptet Fantasifabriken på turné till förskolor i Sandviken och träffa barn i åldrarna 4-5 år. Satsningen är en del av Kulturlöftet, den kulturgaranti som Sandvikens kommun erbjuder alla barn i grundskolan. Vi börjar turnén med att utgå från Lotta Geffenblads bilderbok Prick och Fläck ser stjärnor.

Barnen kommer bland annat att få sjunga och dansa med bokfigurerna Prick och Fläck, träffa en fiolspelande rymdvarelse och skapa på tema stjärnor och himlavalvet. Här kan ni se våra härliga kaninöron och Prick och Fläck-rockar som vi kommer att ha på oss!

 

En magisk Fantasifabriken-låda är också i full gång att tillverkas. Mer om den i bloggen senare i höst. Prick och Fläck dyker även upp i vår öppna verksamhet på en Familjelördag i december. Håll utkik!

 Önsketrädet

Under hösten kommer ett önsketräd att växa fram på Trampolin. Ett träd som ger barn och unga större möjlighet att påverka de aktiviteter vi har på Trampolin. Önsketrädet är en del av vårt delaktighets- och inflytandearbete med Barnkonventionen som grund. Detta ska bli så kul att jobba med. Just nu ser trädet ut så här.

Ska bli så spännande när trädet är ihopsatt, uppskruvat och redo att fyllas på med barn och ungas idéer, tankar och åsikter.

Vi ses på bloggen i höst! // Katarina & Ingeborg

 

Sök inlägg

Filtrera