Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Teater, smink och fluffiga öron

Kulturcentrum i Sandviken har haft besök av Folkteatern Gävleborgs turnerande kulturfestival Drömmar och Demokrati. Deras föreställning Utopier utspelar sig på ett Furrykonvent där en kanin, en räv och en vargdrakhäst möts någonstans i Sverige. Inspirerade av föreställningen gjorde vi på Trampolin en workshop för ungdomar 13-18 år.

 

FÖRFURRY PÅ TRAMPOLIN

På Trampolin bestämde vi oss för att ha en förfest före teaterföreställningen Utopier. Att få göra en rolig workshop för ungdomar och att klä ut sig till en djurkaraktär tyckte vi skulle vara spännande eftersom vi skulle bli som en del i föreställningen som utspelar sig på ett Furrykonvent.

I Kulturcentrums ungdomsgrupper har det kommit önskemål från ungdomar om att få göra något med smink och här kunde vi se en naturlig koppling, sminkning och teater. Vi fick hjälp av en av ungdomarna från Kulturcentrums ungdomsverksamhet med inköp, och på Youtube finns många bra instruktionsfilmer om hur man gör,och vilka produkter som går att använda.

För att skapa lite festlig stämning dukade vi upp med snacks och dryck medan vår sminkexpert berättade om hur man kan göra en snygg rådjurs-sminkning. Hon gick pedagogiskt igenom de olika produkternas funktion, och berättade sedan med hjälp av filmklippet om varje moment för att skapa en perfekt sminkning.

I berättarrummet har vi en spegelvägg som passade perfekt när det var dags att prova själv. Alla kunde se tydligt och följa instruktionerna.

Tiden rinner lätt iväg när man har roligt och för att lyckas med sin sminkning måste man vara noggrann och hjälpas åt, så det blev lite stressigt för oss på slutet eftersom vi skulle hinna iväg till föreställningen.

Alla ville ha en sån fin make up som möjligt, vår sminkexpert hade fullt upp med att hjälpa alla att hinna bli klara i tid.

 

FLUFFIGA ÖRON

I Studion hade vi förberett med pälsliknande tyg för att göra fluffiga öron för att förstärka djurkaraktärerna, men eftersom tiden blev knapp fick vi ledare skynda oss att hjälpa till med öronen.

Vi inser att för att göra den här typen av workshop är det bra om man inte behöver stressa och det krävs ca.1,5-2 tim.

 

Med smink och öron på plats tågade vi sedan iväg för att se föreställningen Utopier. Där fick vi en tänkvärd och spännande upplevelse tillsammans med Folkteatern Gävleborg.

En rolig och annorlunda kväll för alla inblandade!

Eftersnack med skådespelarna.

 

 

Sök inlägg

Filtrera