Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Skriv bara skriv med SOMMARPENNAN

Att skriva är en viktig väg in i litteraturen och den egna läsförmågan. I sommar startar Trampolins rysliga skriväventyr, Sommarpennan. På tema skräck uppmuntras intresserade barn att skriva rysliga skräckberättelser.

Vad är Sommarpennan?

Sommarpennan är Trampolins satsning på skrivande för barn under sommarlovet, som i år har tema skräck. Alla barn mellan 9-12 år i Gävleborg får skriva rysliga skräckberättelser och skicka in till Trampolin. Sommarpennan är ingen tävling och därför finns det inga regler för hur lång berättelsen ska vara. Barnen kan skriva själva, rita bilder eller samarbeta med kompisar. Alla inskickade bidrag kommer att publiceras i Barnens galleri på Trampolins hemsida, och alla som skickar in får en bok som tack.

Inspiration från författaren Per Berg

Ibland kan det vara svårt att veta vad man ska skriva om. I Sommarpennan samarbetar Trampolin med lokala författare som bidrar med sin erfarenhet och inspiration. I år delar Gävleborgsförfattaren Per Berg med sig av sina bästa tips om hur man skriver skräck och ger förslag på hur berättelserna kan börja. Här är ett av förslagen:

Jag sover ofta i mina föräldrars säng. Det är mysigt att ligga bredvid mamma och pappa. Men visst, jag erkänner. Det var mysigare och varmare förr, då när de fortfarande levde. Nu vet jag inte längre. Är jag levande eller död? Allt är så konstigt nuförtiden.

Per Berg, författare

Per Berg är just nu aktuell med boken Barnen med vita ögon som är en skräckis för mellanåldern.

Fotograf: Diana Villa Guevara

Vi ser fram emot att ta del av barnens berättelser och hoppas att många blir sugna på att skriva och skicka in till oss! Läs mer om Sommarpennan här.

Sök inlägg

Filtrera