Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Rivstart på verksamhetsåret

I början av förra veckan var alla vi på Trampolin tillbaka på kontoret, och verksamheten drog igång i rasande fart. Vi hann inte ens sätta oss ner och skriva till er här i bloggen, men det ska det bli ändring på från och med nu. Vår ambition är liksom förra året att skriva till er ungefär en gång i veckan.

Det som väntar oss nu närmast är den stora MIK-konferens som Region Gävleborg arrangerar här på Kulturcentrum i Sandviken och där vi är medarrangör. Under dagen kommer de ca 120 anmälda deltagarna bland annat få göra ett självskattningstest kring digital kompetens och lyssna på föreläsningar om vad MIK egentligen betyder, om nyckeln till självkritik och om ungas nätanvändande. Vi på Trampolin håller i workshopen Är det här sant? om MIK i förskolan med Ipad som verktyg.

På fredag drar vi igång den öppna verksamheten igen efter jullovet, då Fantasifabriken öppnar portarna för barn 3-5 år med vuxen. Temat är riddare och barnen kommer bland annat att få sjunga riddarsånger, tillverka riddarutrustning, bli fotade med en drake och leka med riddarborgen.

Vi själva har tyckt att det varit roligt att leka med green screen när vi provat appen Do Ink – Green Screen inför workshopen på torsdag – rekommenderas.

PS. Vi kan som en liten minilektion i källkritik avslöja att bilden på Katarina och tigern är fejkad… DS. 

Sök inlägg

Filtrera