Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Rapport från nya kontoret

IMG_3337

I onsdags flyttade vi verksamhetsutvecklare ner till vårt nya kontor, precis intill lokalerna där litterarurhuset Trampolin håller på att växa fram. Som ni ser på bilden har vi valt ett grönt golv till kontoret, i en snarlik nyans som den som ligger i den för Trampolin nyinredda och rymliga handikapptoaletten.

I lokalerna intill oss pågår nu ett intensivt arbete med att färdigställa lokalerna inför invigningen! Det målas, dras el, snickras och putsas fönster! Även utanför lokalerna pågår arbete med att bygga kojinstallation, sy draperier och kuddar, bygga scenmoduler m.m.

Vi verksamhetsutvecklare samordnar arbetet tillsammans med barnkulturdesigner Eva-Johanna Isestig och personal från Inköpskontoret.

Nästa vecka kommer Eva-Johanna Isestig till Sandviken och på tisdag den 18 februari kommer hon tillsammans med personal från Kulturcentrum att genomföra tre workshopar där barn i olika åldrar bl.a. får vara med och utsmycka de tittskåp och kristallkronor som kommer att pryda ett av rummen i Trampolin. På förmiddagen kommer barn från kulturförskolan Flygande Draken, på eftermiddagen barn från Kulturcentrums olika verksamheter och på kvällen bjuder vi in till öppen workshop för barn i åldrarna 13-16 år.

Även barn ute på våra biblioteksfilialer kommer att få vara med och utsmycka några av tittskåpen.

Vi hoppas också att barnen och ungdomarna vill hjälpa oss med arbetet med att färdigställa Trampolin inför invigningen. Det ska väljas fåtöljer, köpas in porslin till caféköket, införskaffas utklädningskläder m.m.

Vi kommer också att få hjälp av barn och ungdomar med själva invigningen, både med planeringen inför och med själva genomförandet.

Mycket roligt att se fram emot de närmaste månaderna alltså!

Följ gärna vårt arbete här på bloggen och på vår Facebook-sida.

Trevlig helg!

Sök inlägg

Filtrera