Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Powerfulla Pins!

Right är en ungdomsfestival som varje höst genomförs på Kulturcentrum i Sandviken. Det är en festival för och av ungdomar och i år var Trampolin med på ett kreativt hörn.

Runt 200 ungdomar mellan 13-21 år kom på Right för att dansa, skapa, lyssna på musik och umgås. Temat för årets festival var Jämlikhet & Respekt med målet att skapa en varm och välkomnande festival där alla kunde känna sig trygga. Alla aktiviteter och artister var speciellt utvalda utifrån temat. Broder John och Aurelia Day var några av artisterna som uppträdde under kvällen. Och det blev en väldigt rolig och härlig kväll!

Powerfulla Pins

I Trampolins workshop fick ungdomarna skapa egna pins med budskap, som vi kallade för Powerfulla Pins.

Ungdomarna fick välja sin egen bakgrund och göra sitt eget budskap. Sedan var det bara att stansa ut i pin-maskinen.

Vi använde material som papper i olika färger, silkespapper, tapet, fjädrar, klisterögon, färgglada paljetter och ord på klisterlappar. Perfekt tillfälle att använda pappersspill då man inte behöver hela ark av papper.

I en miljö som är full av ljud, sorl och mycket rörelse är detta en perfekt workshop. Aktiviteten är lättförklarad och flexibel i tid. Ungdomarna satt olika länge och skapade sina pins. Många återkom flera gången under kvällen och ville göra flera olika budskap. De färdiga orden fungerade både som inspiration och igångsättare. Många ungdomar använde sig av klisterlapparna och kombinerade ihop sina egna texter till sin bakgrund.

Många häftiga pins kom ut blanka och fina ur vår pinmaskin!

 

Sök inlägg

Filtrera