Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

På väg mot Århus – Kulturhuvudstad 2017!

På tisdag och onsdag denna vecka har vi besök från Danmark här på Litteraturhuset Trampolin. Personal från berättande- och arkitekturverksamheten Papirkontoret i Århus kommer hit för att tillsammans med oss verksamhetsutvecklare planera för ett internationellt samarbete under Kulturhuvudstadsåret 2017.

År 2017 är nämligen Århus på danska Jylland Europeisk Kulturhuvudstad. Litteraturhuset Trampolin är en av fem inbjudna verksamheter från fyra europeiska länder som tillsammans med danska Papirkontoret ska genomföra en tredagars berättande-/arkitekturworkshop i Århus som en del av kulturhuvudstadsfirandet.

150 barn och ungdomar kommer att delta i platsspecifika workshopar, där foton, videos, stadsplaner, ljud, musik och berättelser från de deltagande verksamheterna i Reykjavik, Helsingfors, Pargas, Bratislava, Sandviken och Århus kommer att inspirera barnens skapande. Resultatet av workshoparna kommer att presenteras i en utställning på Dokk1, det nyinvigda stora biblioteket i Århus.

På onsdag förmiddag genomförs en experimenterande workshop med barn från åk 3 på Jernvallsskolan i Sandviken. Workshopen kommer att ledas av personalen från Papirkontoret i samarbete med verksamhetsutvecklarna på Litteraturhuset Trampolin.

Barnen kommer att få prova på Papirkontorets workshop-modell som innefattar berättande, arkitektur, teckning, lek och utställning.

För oss på Litteraturhuset blir detta naturligtvis väldigt spännande och vi ser fram emot att möta Papirkontoret och barnen från Jernvallsskolan nu i veckan. Vi ser också fram emot det erfarenhetsutbyte som vi kommer att få göra med verksamheterna från Island, Finland, Slovakien och Danmark under workshopdagarna i Århus i april 2017. Vi återkommer självklart med rapport om hur arbetet fortskrider.

 

Sök inlägg

Filtrera