Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Ny verksamhetsutvecklare

Det har hittills varit en omtumlande och händelserik första vecka på mitt nya arbete som  verksamhetsutvecklare på Litteraturhuset, där jag kommer att jobba tillsammans med Karin Forsgren Anderung. Jag har hunnit med att träffa många trevliga medarbetare, haft frukostmöte om barnkonventionen, planerat för den kommande invigningen samt deltagit i en mycket givande inspirationsdag i Bollnäs om kreativt berättande. Mer information om den kommer i ett senare inlägg.

Karin har tidigare presenterat och välkomnat mig både i nyhetsbrev och på Litteraturhusets facebooksida, men jag har lovat att skriva en egen presentation här inne också.

Jag heter Elin Folkesson och mitt intresse för språk, litteratur och estetiska uttrycksformer började tidigt. Så länge jag kan minnas har jag skrivit, läst och skapat i alla möjliga olika former. Jag utbildade mig tidigt inom konst och textil, men bytte sedan inriktning och studerade till lärare. De senaste tolv åren har jag arbetat som högstadielärare i framför allt svenska och bild. Tillsammans med eleverna har jag provat många olika metoder och arbetssätt som väver samman språk och skapande på olika sätt.

Vid sidan av arbetet med eleverna har jag också utvecklat mitt eget skapande, och då främst inom måleri. Att måla är för mig ett sätt att berätta historier. Motivet är oftast människor, ensamma eller i relation till andra, och historierna handlar nästan alltid om den enskilda människans rädslor, drömmar eller förhoppningar.

Under våren kommer mina arbetsuppgifter i första hand att vara att förbereda den kommande invigningen av vår lär- och upplevelsemiljö, samt planera den verksamhet som ska bedrivas där. Jag ser verkligen fram emot att få fortsätta arbeta med barn och unga, språk och estetiska uttrycksformer på nya spännande sätt här på Litteraturhuset.

Mina kontaktuppgifter är:

E-post: [email protected]

Telefon: 026-24 11 45 , 070-089 96 43

Elin Folkesson

Sök inlägg

Filtrera