Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Nu studsar nya och gamla verksamhetsutvecklare på Trampolin!

Vi tänkte att det kunde vara en bra idé att göra en liten kort presentation av oss som jobbar här på Trampolin nu när Karin dragit vidare på nya spännande äventyr.

Ingeborg med sin favoritbarnbok

Från biblioteket till Trampolin

Hej! Ingeborg heter jag och är ny verksamhetsutvecklare. Man kan säga att jag studsade in från sidan. Jag har nämligen jobbat vägg i vägg med verksamheten under flera års tid. För lite mer än tre år sen började jag på Sandvikens folkbibliotek, först som vikarierande barnbibliotekarie, sedan som ungdomsbibliotekarie. Under min tid på folkbiblioteket har jag varit mycket på Trampolin och bland annat planerat och genomfört olika projekt så som Silent books, Sandvargen, Portalen och Ishavspirater. Jag är utbildad bibliotekarie och teaterpedagog och har tidigare jobbat som bibliotekspedagog i flera år.

I mitt nya arbete får jag tänka stort och fritt och får utlopp för min kreativitet. Jag ser fram emot att tillsammans med mina kollegor studsa vidare genom lek, fantasi och skapande in i framtida äventyr, projekt och metoder.

Från bildpedagog till verksamhetsutvecklare

Mitt namn är Katarina och jag är också verksamhetsutvecklare tillsammans med Ingeborg. Jag är utbildad bildlärare och har i många år jobbat i skolans värld, framförallt på högstadiet. I Januari 2016 tog jag sats och hoppade in som bildpedagog på Trampolin, vilket jag inte ångrar. I våras studsade jag vidare som verksamhetsutvecklare eftersom Elin fick nya spännande uppdrag (som hon får berätta mer om själv).

Under min tid i Sandviken har jag planerat och varit delaktig i projekt som Mellis, Sago-likt, Fantasifabriken, Portalen och Ishavspirater. Just nu planerar och leder Ingeborg och jag utbildningar i Trampolinmodellen. Det är en utbildning för pedagoger, bibliotekspersonal och andra som arbetar med barn. Jag är även utbildad inom drama, tycker om att sjunga, skapa och älskar så klart böcker och berättelser.

Det är fantastiskt att få möjlighet att tillsammans med andra utforska berättandet med olika konstformer i en verksamhet där barnet och leken är i fokus.

Ny kultursamordnare

Och jag heter Elin Folkesson och har arbetat på Trampolin sedan invigningen av lokalerna våren 2014. Med en bakgrund som lärare i grundskolan har mitt intresse hela tiden främst legat i att utveckla metoder för just skola och förskola. Att levandegöra undervisningen genom att väva samman litteratur, språk och berättande med olika estetiska uttrycksformer.

I våras fick jag möjligheten att sprida Trampolins arbetssätt vidare i en ny roll som kultursamordnare. Det innebär att jag ansvarar för att samordna och utveckla hela förvaltningens arbete med kultur i skola och förskola i Kulturlöftet, en form av kulturgaranti för alla barn i Sandvikens kommun.

Här har Trampolin en viktig roll. Våra utvecklade metoder kring litteratur och skapande går som en röd tråd genom hela Kulturlöftet. Det innebär att vi även i fortsättningen kommer att ha ett tätt samarbete. Åtminstone en dag i veckan planerar jag att studsa in på kontoret på Trampolin, eller på annat sätt delta i verksamheten.

Jag är övertygad om att våra nya verksamhetsutvecklare kommer att sätta sin prägel på arbetet med barn och unga, och att vi har mycket nytt och spännande att se fram emot på Trampolin!

Sök inlägg

Filtrera