Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Nedräkning pågår!

 

Det pågår ett intensivt arbete på verksamhetsutvecklarnas kontor* just nu. För om mindre än två månader, nämligen lördagen den 5 april, invigs Sveriges första litteraturhus för barn och unga här i Sandvikens Kulturcentrum!

I dagarna går vi ut med namnet på litteraturhuset – Trampolin!

En trampolin är ett redskap som handlar om rörelse och glädje. Trampolinen hjälper dig att hoppa lite längre än vad du tror och ger dig en känsla av mod och våghalsighet.

Trampolin ska vara en igångsättare, en kultursprångbräda som inspirerar till berättande och berättelser.

Som vi berättat om på vår blogg och i tidigare nyhetsbrev har miljön i Trampolin tagits fram i en designprocess under ledning av barnkulturdesignern Eva-Johanna Isestig och personal från Kulturcentrum.

Barn och unga i Sandviken har deltagit i processen där deras perspektiv och förutsättningar sedan legat till grund för de lösningar som tagits fram.

Nu när invigningen närmar sig kommer barn och unga att inbjudas vara delaktiga i det mer praktiska arbetet. Närmast väntar kreativa workshopar tisdagen den 18 februari där tittskåp ska inredas och lampor dekoreras.

Invigningsceremonin äger rum kl. 13.00 den 5 april och från kl. 12.00 bjuder Kulturcentrum på ett festligt invigningsprogram som är öppet för alla!

Mer information kommer förstås framöver här och på vår Facebook-sida. Trampolin har också fått en egen sida där invigningsprogram samt program för tiden efter invigningen kommer att publiceras.

På återhörande! /Karin och Elin

*Från och med onsdag den 12 februari flyttar verksamhetsutvecklarna ner till ett kontor i direkt anslutning till det blivande litteraturhuset Trampolin!

Sök inlägg

Filtrera