Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Märta boktipsar!

I det här inlägget boktipsar bokbloggaren Märta W. snart 12 år, och hon älskar att läsa böcker och att skriva. Bokserier som hon har läst och älskar är Harry Potter, Pax, Dagbok för alla min fans, Månvind och Hoff, Mutanterna och historieböcker (både fakta och skönlitteratur). Hon gillar fantasy, humor och historia.

Pärlor av glas

Den här boken heter Pärlor av glas och är skriven av Camilla Lagerqvist. Boken gavs ut 2020. Pärlor av glas handlar om en flicka (Nessa) som bor ensam med sin mamma. Mamman går bort i cancer och Nessa har fått order att gå till herrgården där hennes pappa tydligen ska bo. En annan order hon har fått är att akta sig för mannen utan ansikte. Det visar sig att Nessas mamma har ljugit om en hel del. Nessa tvingas flytta men vet inte vart hon ska ta vägen. Hon är arg på mamma som ljög men hon saknar henne så mycket. Varför behövde hon dö så tidigt? Nessa är ju bara 14 och måste nu klara sig själv. Hon gråter vid vägkanten och somnar på gräset. Nessa vaknar av en bil, och har ingen aning om att hennes liv ska vändas HELT. Och det enda Nessa tänker på är vem mannen utan ansikte är, och vad han vill.

Detta är en OTROLIGT spännande bok som jag rekommenderar för åldrarna 11-15 år. Boken utspelar sig i Sverige på 30-talet och jag som älskar historia älskar också denna bok. Jag tycker om denna bok för att den är bra skriven, har en fin handling och massor av spännande personer.

Jag tycker att denna bok är värd att läsa om du gillar en bok med spänning, kultur och en med lite gammaldags stil. Passar detta in på dig så borde du läsa denna bok BUMS!!!

Jag ger Pärlor av glas 8,5/10 stjärnor i betyg.

Sök inlägg

Filtrera