Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Litteraturhusets nya medarbetare presenterar sig!

Sedan den 2 september har vi förstärkning på Litteraturhuset i form av en vik. verksamhetsutvecklare. Vi hälsar Tinne Wennerholm varmt välkommen till oss! Nedan presenterar hon sig själv.

Jag heter Christine (Tinne) Wennerholm och har en lång erfarenhet av biblioteksutveckling, framförallt vad gäller barn- och ungdomsverksamhet. Under hösten 2013 är jag tjänstledig deltid, 50 % från mitt arbete i Landstinget som konsulent på Länsbibliotek Gävleborg för att få vara med när Litteraturhuset för barn och unga i Sandviken sjösätts. Jag är alltså anställd i Sandvikens kommun på 50 % året ut.

Min karriär i  biblioteksbranschen började på Burlövs sockenbibliotek 1976, som bokuppsättare och bibliotekskontorist, som det hette på den tiden. Efter första dagen tänkte jag ALDRIG BIBLIOTEK! Men, så blev det inte. Numera tycker jag att det är kul att sätta upp böcker!

Litteraturhustankarna har jag levt med i flera år och det känns fantastiskt att få delta i detta arbete. Inspirationen kommer från ett studiebesök 2005 på Lesart i Berlin. Här arbetade man på ett helt nytt sätt med olika estetiska ingångar i berättade och språkutveckling. Det känns som att nya tankar om hur man får i gång barn och unga att dela med sig av sina historier och öppna sina ”mentala” ryggsäckar är viktigt. Jag hoppas att vi tillsammans med våra lokala och regionala samarbetspartners ska lyckas med det.

Min uppgift under hösten är att arbeta med Litteraturhusets regionala del, kommunikation och seminarier/studiedagar som berör hela Gävleborg.

Hör gärna av er med tankar och idéer.

Mina kontaktuppgifter är:

E-post: [email protected]
Telefon: 026-24 11 45 , 070-089 96 43

Hälsningar från Tinne!

Sök inlägg

Filtrera