Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Lekfulla utställningar för barn

Under våren gick bokförlaget Opal ut med att de ville skänkte bort den fina utställningen Ett slående hjärta baserad på Lena Sjöbergs faktaböcker för barn. Vi på Litterturhuset och Sandvikens folkbibliotek var såklart mycket intresserade, eftersom Lena Sjöberg härstammar från Sandviken och vi är mycket förtjusta i hennes böcker. Det stora hjärtat som var centralt i utställningen har hamnat på Nya Karolinska sjukhuset, där det kommer att passa utmärkt, och kommer att kunna glädja många barn. Vi blev också mycket glada när vi fick reda på att vi skulle få två skärmar som är baserade på två av hennes böcker, Kalla fakta om is och Hårdkokt fakta om ägg.

Skärmar och böcker kommer att åka runt till våra filialer på en liten turné under hösten, och till våren kommer det att bli en utställning samt workshop på Kulturcentrum.

Detalj från skärmen – Hårdkokt fakta om ägg

För att skärmarna skulle komma till oss i Sandviken fick vi åka och hämta dem i Solna och samtidigt besöka företaget Barnutställningar som är ett samarbete mellan Tor Svae Torsk.Prod.AB, Klara Svae Barnkulturproduktion och L-ART Roger Josefsson. De skapar turnerande barnutställningar för bibliotek och museér över hela landet.

Under 2017 gjorde de utställningar om Alfons Åberg och LasseMaja, som nu turnerar runt på olika bibliotek i landet. Vi hade turen att få en liten förtitt på vad som är på gång i deras spännande verkstad. Just nu var det full aktivitet kring den lilla barnboksfiguren Plupp, (som vi har skrivit om förut här på bloggen) samt en stor utställning om dinosaurier baserad på Dino Delux av Sarah Sheppard. De båda utställningarna kommer att visas i höst under bokmässan. Klicka här så kan du läsa mer om deras spännande projekt.

En värld av dinosaurier

Vi på Trampolin är förtjusta i världar och tycker om att skapa små världar med barnen. Ska det göras så här stora projekt krävs det såklart en genomtänkt planering/modell innan det börjar byggas.

Just nu håller de på att bygga en gigantisk Tyrannosaurus som barnen ska kunna klättra in i.

Förstå så spännande att få vistas i en dinosauriemage!

Ett gigantiskt bygge

En något mindre dinosaurie ska bli en rutschkana.

Från dinosauriernas värld till fjällvärlden på några sekunder. I fantasins värld, hos Tor och Roger i Solna kan allt hända.

Modell av Plupps värld

Precis bredvid deras verkstad ligger Tor Svaes fantastiska temalekpark Mulle Meck i Järvastaden, Solna. Trots att det var något kyliga vindar så var parken full av lekande barn, och vi intog vårt förmiddagskaffe på en bänk i den trivsamma parken innan vi började bege oss hemåt igen. Vi tackar de båda herrarna så mycket och vi ser fram emot att se utställningarna i sin helhet på bokmässan till hösten.

Mulle Meck

 

 

 

 

Sök inlägg

Filtrera