Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Invigning av Trampolin

 

Den stora invigningdagen för Trampolin – lördagen den 5 april – börjar närma sig! Naturligtvis firar vi här i Kulturcentrum och bjuder in till ett invigningsprogram som pågår mellan kl. 12.00 och 16.00. Invigningen gästas av musikern och programledaren Nassim Al Fakir, som uppträder kl. 12.30. Kl. 13.00 inleds själva invigningsceremonin, som Nassim Al Fakir leder. Därefter öppnas Trampolin, där barn och ungdomar kommer att erbjudas skapa cirkusloppor och skriva dikter i studion, delta i låtverkstan, lyssna på dramatiserade berättelser ur Sandvikens historia, leka och läsa i kojan, prova våra utklädningskläder m.m.

En vägg i Trampolin kommer att fyllas av tittskåp, och de första tittskåpen har gjorts av barn och ungdomar i workshops på Kulturcentrum och på våra fem filialbibliotek i Sandviken. På invigningdagen blir det vernissage för tittskåpen!

Under hela dagen erbjuds bokquiz och ordtävling i barnbibblan, musikunderhållning utanför biblioteket, frågelek m.m. Under invigningsdagen öppnas också en utställning med Lena Sjöbergs originalillustrationer till Cirkusloppor på luffen i det omgestaltade biblioteket. Mellan 13.30 och 15.00 bjuder vi alla på festis och bulle!

Vi erbjuder också ett program för vuxna, som bl.a. kan lyssna på Trampolins arkitekt Eva-Johanna Isestig, som berättar om designprocessen kl. 13.45 och 14.30. I Trampolin kommer bilder från processen att ställas ut.

TRAMPOLIN WEBB

Hela programmet för invigningen hittar du på Kulturcentrums hemsida. Där kan du också ladda ner en flyer för invigningen.

Varmt välkommen till oss den 5 april!

Bilden på Cirkusloppor på luffen är tagen av Ann-Sofie Åberg, www.favoritfoto.com

Sök inlägg

Filtrera