Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Idag släpper vi boken om Trampolinmodellen!

Äääänligen är dagen här som vi har väntat på så länge – dagen då vi släpper vår (första…) bok! Som vi berättat i tidigare blogginlägg har vi inom ramen för projektet ”Trampolinmodellen” arbetat fram en samling texter som i samarbete med bl.a. redaktören Cecilia Bengtsson och formgivaren Lotta Berglin tagit bokform.

Idag släpper vi högtidligt titeln Trampolinmodellen – Ett lekfullt sätt att stärka barns och ungas läs- och språkutveckling och firar tillsammans med medverkande och delar av målgruppen på ett släpp i våra lokaler.

I boken delar vi med oss av vårt sätt att kombinera teori och praktik med berättelsen i centrum. Utgångspunkten för vårt arbete är barns delaktighet. Rummets utformning är också av stor betydelse.

Vi visar i boken på strategier för att hitta barns inre motivation och hur man kan inspirera utan att styra för mycket. I boken finns även förslag och inspiration för den som ska planera och genomföra språk- och läsfrämjande projekt för skola och fritid, utforma ett bokprat på ett bibliotek, planera undervisning på en kulturskola eller genomföra ett sagotema på en förskola.

Mer information om projektet och om boken, samt länk till beställningsformulär, hittar du på vår hemsida.

Nu ska vi iväg och fira, hörs snart igen!

PS. I slutet av september åker vi ner till Göteborg och presenterar boken i Högskolan i Gävles monter under Bokmässan. Vi kanske ses där!? DS.

Sök inlägg

Filtrera