Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Höstens öppna verksamhet

Just nu är det lungt på Trampolin, men förhoppningvis blir det mer fart redan nästa vecka då höstens öppna verkstäder för barn och unga sätter igång efter sommaruppehållet. På torsdag börjar vi med MELLIS för 10-12-åringar och sedan fortsätter vi med SAGO-LIKT för de mindre barnen på fredag. Precis som under våren.

De senaste veckorna har ägnats åt att summera och utvärdera vårens aktiviteter och fundera över vad vi ska behålla och vad vi vill förändra, och vi har kommit fram till att vi fortsätter på samma dagar och med samma åldersgrupper som under våren, men med lite utökade tider. SAGO-LIKT blir en halvtimme längre på fredagsförmiddagarna, eftersom det har visat sig vara lite svårt att hinna med att både skapa, fika och leka på en och en halv timme, och ungdomsverksamheten får en hel kväll extra i veckan när Kulturcentrums satsning It´s Tuesday flyttar in under Trampolins tak. Dessutom har vi planerat att ha öppet fem lördagar under hösten för att göra det lättare för alla att delta i våra aktiviteter.

Sedan vill vi förstås utveckla innehållet också. En sak vi har planerat är att försöka arbeta lite mer tematiskt. Under våren ville vi prova på så många olika aktiviteter och estetiska uttryckformer som möjligt, vilket ibland kunde kännas lite hoppigt. Vissa övningar behöver mer tid. I höst tänker vi därför försöka ha lite längre projekt, där vi kopplar aktiviteterna till de utställningar som kommer att visas i galleriet Tillgången, ett utställningslokal som vi delar med Konsthallen och Folkbiblioteket här i Kulturcentrum. Galleriet invigs den 4 september med utställningen Pixligt, där barn och unga i Sandvikens kommun kommer att ha möjlighet att visa upp det de har gjort hos oss och på andra ställen. Innan dess ska vi ha hunnit med att både baka rutiga kakor, bygga en värld av sockerbitar och skapa pixliga mönster på iPads.

Det kommer att bli en rolig höst!

Information om våra olika öppna verksamheter och öppettider kan du hitta här.

Sök inlägg

Filtrera