Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Hej 2019!

Ingeborg-och-Katarina-180.jpg

Nu är det nytt år och vi önskar alla våra läsare en god fortsättning!

Under 2019 har vi mycket roligt att se fram emot! Här kommer tre exempel på vad som kommer att hända i vår:

Utbildningar i Trampolinmodellen

Vi startar våren med att genomföra utbildningar utifrån boken om Trampolinmodellen. Vi har redan en fullbokad kurs med deltagare från bibliotek, konsthall, kulturenhet, skola och förskola.

Det ska bli spännande att fördjupa oss i boken tillsammans med en grupp av deltagare där alla har olika erfarenheter av att arbeta med barn och ungdomar.

Vi kommer bland annat att diskutera och workshoppa kring barns delaktighet, lekens betydelse, rum och berättande samt planering och genomförande av skapande aktiviteter med litteraturen som utgångspunkt.

Alla deltagare kommer efter avslutad utbildning att bli Trampolinmodellen-certifierade och få varsin snygg ryggsäck!

 

5-årsJubileum med Barnens litteraturfestival

I april är det fem år sedan Trampolin startade upp och detta kommer vi att fira med Barnens litteraturfestival – Fantastiska fakta!

Vi älskar häftiga och välskrivna faktaböcker och en av höjdpunkterna under festivalen är att författaren och illustratören Sarah Sheppard kommer hit och berättar om sina böcker. Vi är också glada över att Pygméteatern spelar sin föreställning Hårdkokta fakta om ägg, baserad på en faktabok av Lena Sjöberg. Vi tror att det kommer att bli full fräs när Kråkan underhåller med musik och allsång.

Vår studio kommer göras om till en dramatisk plats där dinosaurier av olika slag skapas och drabbar samman. Under ledning av gruppen Drama Mera får barn leka upptäckare och äventyrare i vårt berättarrum. Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin bjuder på fika och berättar om böcker utifrån sina intressen. Det kommer att hända mycket annat också.

Vi ser fram emot ett roligt festivalprogram för barn och familjer som vill skapa och uppleva berättelser och vi längtar redan till april!

Tjejkraft på Trampolin

I samarbete med våra duktiga ungdomscoacher som jobbar här i Kulturcentrum kommer vi att varje tisdagskväll ha Tjejkraft på Trampolin.

Tjejkraft består av en blandad grupp av ungdomar från högstadiet och gymnasiet som träffas och gör saker ihop. Här på Trampolin får de experimentera med olika estetiska uttryck och vistas i en miljö som inspirerar till detta.

Planeringen för Tjejkraft bygger på ungdomarnas egna förslag och idéer. Att hitta ett arbetssätt som möjliggör och uppmuntrar deras delaktighet är en spännande och utmanade process som bygger på relationsskapande och inkänning. Och fika!

Vi ser fram emot att under våren lära känna denna grupp med ungdomar! Mer om detta och mycket annat i bloggen i vår!

God fortsättning! // Katarina & Ingeborg

Sök inlägg

Filtrera