Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Gör en drömmobil med återbruk

På Trampolin tycker vi om återbruk och vi skapar gärna med saker som ändå ska slängas. I helgens Sandvikendagar deltog vi i Kulturcentrums tält tillsammans med Kulturskolan och Biblioteket. Vårt bidrag var en workshop där besökande barn fick skapa en drömmobil av gamla cd-skivor.

återbruk + drömmar

Innan workshopen målade vi över all text och bild på cd-skivorna med snickerifärg i olika färger. Vi gjorde också en stomme till mobilen av spikband som sattes i hop till två ringar med hjälp av ståltråd. Från ringarna hängde vi fiskelinor med små klädnypor i ändarna där barnen kunde hänga upp sina dekorerade skivor när de var klara.

Återbruk av cd-skivor

Under själva workshopen fick barnen svara på frågan: Vad drömmer du om? Svaret fick de skriva eller rita på cd-skivan med tuschpennor eller genom att skrapa bort färgen med ett vasst verktyg som till exempel en passare. De fick också dekorera sin skiva med pärlor, pappersmosaik, fjädrar, färgad plast, garn eller små klistermärken.

Och det fanns många drömmar! Barn i Sandviken drömmer om att bli superhjältar, läkare, artister, fotbollsspelare, forskare, brottare och youtubers. De drömmer om hundvalpar, vattenmelon och doughnuts, och om att kunna flyga, dansa och rita fint. Bland annat. Här nedanför ser ni några exempel.

Sommarlov

Med de här fina drömmarna tar Trampolin sommarlov från bloggandet och återkommer i augusti med nya tankar och kreativa idéer om barns skapande och berättande.

Ha en trevlig sommar!

Sök inlägg

Filtrera