Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Går det att berätta med pärlplattedjur?

IMG_2104.jpg

Vi får ofta tips på fina bilderböcker som vi gärna skulle vilja arbeta vidare med i någon form av workshop, men det är inte alltid vi har tid. För att dela med oss av tipsen och förhoppningsvis inspirera andra att arbeta skapande med bilderböcker kommer här det sjunde inlägget i en serie bilderbokstips.

Att skapa med pärlplattor kan vara både skönt och rogivande och vi tror att både liten och stor blir sugen på att börja pärla efter att man bläddrat i boken Pärplattedjur av Anja Takacs.

Boken är verkligen inspirerande med härliga bilder och mönster.

Bilderna täcker hela sidor och är tilltalande med vackra färger, och på ett illustrativt sätt visar de hur stora pärplattefigurerna blir när de är färdiga.

Det är något fascinerande över att få bygga och skapa i stora format och här blir det väldigt tydligt med alla fotografier.

 

Anja Takacs bok är en hobbybok där det står ingående om hur man går till väga, vilket material som ska användas, samt förslag på vad man kan göra med de färdiga pärplattedjuren.

Varje uppslag presenterar pärplattedjuret som ska göras med en bild och en kort informativ text. När man sedan bläddrar vidare får man upp mönstret och vad man behöver för material.

De korta berättelserna om varje djur går som en röd tråd genom hela boken.

 

Det här upplägget gör att det blir roligt att läsa boken och inte bara titta och bläddra i den som vissa hobbyböcker. Så även om man inte är intresserad av att pärla så finns det en behållning i att enbart titta på de fina bilderna och läsa texten vid varje djur som presenteras. Anja Takacs finns även att följa både på Instagram och Facebook för den som vill få ännu fler idéer.

Att pärla kan vara bra på flera sätt eftersom det kräver en hel del koncentration och samtidigt är avkopplande och kreativt. Varför inte passa på att lyssna på en bra berättelse, antingen en ljudbok eller att någon läser högt.

Låt barnen fantisera om sina djur och deras olika karaktärer.Pärlplattedjuren kanske ska leva vidare i någon berättande form som exempelvis en teater eller film.

 

I varje liten pärla finns det en berättelse…

 

skapande och berättande

 Lyssna på en spännande ljudbok medan ni skapar

 sök fakta om ditt Pärlade djur och gör en faktabok i book  creator med text och bild

 Teckna av det pärlade djuret och gör en serie  eller en berättelse om figuren

 

 

 

 

Sök inlägg

Filtrera