Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Full fart på Barnens litteraturfest!

Hipp hipp hurra! Trampolin fyller 9 år och detta har vi firat med att bjuda in till Barnens litteraturfest. En rolig dag med allsång, hoppglada käpphästar, berättande grisar och smarrig fika i körsbärsdalen! Det blev ett välbesökt kalas med ca 200 besökare.

Invigning i Ljushallen

Festen inleddes med en scen inspirerad från Anna Höglunds bilderbok Didi och Gogo där två små grisar väntar på bussen. Men bussen dröjer och dröjer…

De två grisarna får helt plötsligt oväntat besök när Ulrika från Trampolin kommer inridandes på en käpphäst och kickar igång festen!

” Jag vet vad ni väntar på! Eller hur publiken. Det är ju Barnens litteraturfest! Nu sätter vi igång!”

Ulrika och sångpedagogen Elisabeth från Kulturskolan ledde en allsång med kända barnlåtar. Publiken fick både sjunga, dansa och göra rörelser till musiken!

Här ser ni några av deltagarna i vår egna käpphästtävling, den spektakulära cirkusartisten Coco, Professor Plagiat med hästen Einstein och Papiljotta med hästen Fluffy.

Grisfest på Trampolin

Inne på Trampolin var det gristema! I Studion fick barnen skapa partygrisar av återvunna plastflaskor och metallburkar som vi sprayat i rosa.

I Caféköket dramatiserade barnbibliotekarierna Anna och Katarina den klassiska sagan om De tre små grisarna men med en rolig tvist – en hårtorksvarg. En rolig dockteater som lockade till många skratt! I vårt Berättarrum fick barnen leka fritt och klä ut sig tillsammans med Mursal från ungdomsverksamheten Tjejkraft.

Fika i Körsbärsdalen

Alla fikasugna besökare bjöds på gott fika i vårt barngalleri, som vi dagen till ära hade gjort om till en blomstrande körsbärsdal. En hyllning till Astrid Lindgrens bok Bröderna Lejonhjärta som fyller 50 år i år. Helena från Sandvikens folkbibliotek och biblioteksstudenten Magdalena delade ut festisar, kakor och skorpor förstås.

För att förstärka stämningen av Körsbärsdalen hade vi gjort handgjorda körsbärsblommor av silkespapper som vi satte upp runt om i rummet. Vi hade också målat en kuliss med en duva och ett körsbärsträd på ett stort papper.

Käpphästar i full galopp

Alla som var sugna på hopp och lek fick uppleva käpphästar i full galopp under barnens egna Kulturcentrum Internationell Horse Show. Det blev en gnäggig show med extra allt som vi kommer att berätta mer om i nästa blogginlägg. Håll utik!

Sök inlägg

Filtrera