Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Fartränder och bromsspår

I helgen arrangerades Rally-SM i Sandviken och då passade vi på att bjuda in till en fartfylld lördag med fartränder och bromsspår. Det blev en rolig och välbesökt workshop med över 90 deltagare!

När vi utformar våra workshoppar för barn så startar vi gärna igång med någon form av dramatisering. Denna gång fick deltagarna vara publik på Lekmästerskapen i rally. Den nyfikna journalisten Rull-Ann med lång erfarenhet av rallymästerskap tog pulsen på publiken. Hon intervjuade också en rad spännande karaktärer som vi klädde ut oss till. Tävlingens mest lovande förare, den otroligt snabba Rudolfina Speed swischade förbi på en låtsatsbil med med en pappersratt i handen. Hon hade inte ens tid att bli intervjuad då hon hade gasen i botten. Vi fick också veta att den förvirrade kartläsaren Noga Carter inte riktigt hade koll på höger och vänster. Carter hade till och med satt ”fel sko på fel fot”. Vi sjöng låten tillsammans med publiken.

Ett riktigt scoop fick Rull-Ann när hon intervjuade den tuggummituggande servicemannen Däcket som berättade att John Svenssons bil hade fått punktering på sin ring. Publiken fick hjälpa till att hitta en lösning till problemet…. tuggummi! Tillsammans sjöng vi ramsan om John Svenssons bil, där vi allt eftersom bytte ut olika ord mot ljud och rörelser. Slutligen fick Rull-Ann några ord med mästerkreatören Ratten Olsson som visade upp olika designade rallyrattar. En klassisk ratt med fluffig muff, en tårt-ratt och en specialare med olika finurliga knappar. Ratten tog sedan med publiken till Studion för att skapa fantasifulla rattar. Här är några av barnens alster!

Det var spännande att höra barnen berätta om sina rattar och alla funktioner! De som ville kunde också testköra sina rattar i vår rallybana bland stockar och granar. Efter sin rallytur fick de ställa sig på prispallen och höja bucklan högt i skyn till applåder!

Sök inlägg

Filtrera