Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Bästa boktipset!

Vår bokbloggare Love Brolin 9 år har skrivit en bokrecension om en av de bästa böckerna han har läst. Nyfiken på vilken? Läs mer här!

Bokomslag: Charlie Merricks rebeller…av Dave Cousins

Charlie Merricks rebeller tar över fotbollsplanen

Polstjärnan är ett lag i botten av ligan men deras historiska vändning är svår att glömma. Charlie gör allt för laget och värvar in en toppmålis men riskerar att förlora sin bästis som blir utkonkurrerad. Dom är 12 år och om dom åker ut kan dom behöva lägga ner. Laget består av ersättare som blivit kvar när alla stjärnor lämnat och skapat ett nytt lag som är deras rivaler och heter Guldviks Örnar. Charlie skriver ner allt som händer och skickar in en ansökan till en ungdomsturnering inför sommarens VM.

Det är inte bara text utan det är också matchrapporter, bilder och lite intressant fakta som är kopplat till boken. Den här boken är den bästa boken jag någonsin läst. Det är tråkigt att jag inte får avslöja slutet för att det är det bästa. Den är rolig på vissa sätt, t.ex. när bänknötaren Gerbil beskrivs: ”FÖRMÅGOR: Ler jämt. INTE SÅ BRA PÅ: fotboll.” Fast den är lång så blir den aldrig tråkig utan att den är särskilt spännande. En till anledning till att jag gillar den här boken så mycket är att dom inte är ett topplag utan är ett bottenlag. Det gör att man hejar lite extra på dom. Än har det inte kommit någon mer bok. Jag hoppas att det gör det. Boken får 11 av 10 stjärnor.

Sök inlägg

Filtrera