Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Bokomotivet – utställning och vernissage

Den 20 november började utställningen ”Hur gick det sen?”. Det är finalen av läsprojektet Bokomotivet tuffar vidare som vi har berättat om tidigare här på bloggen. Här berättar Stina Dahlberg, bibliotekarie på Kulturcentrum, om utställningen.

Alla förskolor som varit med i projektet har skapat var sin teaterkuliss. Dessa ställs nu alltså ut i galleriet Tillgången i Kulturcentrum. Innan alla skärmar samlades i Tillgången har de ställts ut på det kommundelsbibliotek som förskolan har samarbetet med.

Bokomotivet Muminmamman

Det blev en riktig muminvärld i Tillgången och det är så roligt att se hur kreativa barnen har varit. Besökarna av utställningen kan också själva bidra med att skapa en muminvärld på den tomma teaterkuliss som finns uppsatt på en av väggarna. De får också inreda Lilla My’s rum. Under vernissaget kom barnen från Trollstugans föräldrakooperativ för att lyssna när Mumintrollet och Lilla My läste och berättade från boken ”Hur gick det sen?” De fick sedan vandra runt bland muminkulisserna och bjöds förstås avslutningsvis på saft och bullkalas.

Utställningen pågår till den 11 januari.

 

Sök inlägg

Filtrera