Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Bokhoppet i Storvik

I början av projektet med Bokhoppet fick förskolan fem böcker om Kurran och Pigan, så att de kunde läsa böckerna innan de träffade författaren och illustratören Lisa Moroni. Alla femåringar var inbjudna och kom till biblioteket för att få träffa Lisa Moroni som läste sin nya bok Kurran & Pigan flyger drake. Det är en dramatisk berättelse där Pigan blåser bort och Kurran måste försöka hitta sin vän, fastän hon är rädd och orolig över vad som kan ha hänt Pigan. Som ledtrådar finns sex små röda stövlar i bilderna som Kurran följer efter. Barnen gillar verkligen böckerna om Kurran och Pigan och det finns mycket att upptäcka i bilderna och äventyren griper tag om sin publik.

Vid ett senare tillfälle fick barnen komma tillbaka till biblioteket och träffa Kurran & Pigan. Tillsammans med Trampolin lekte de sig fram genom en äventyrsstig för att hitta fram till skatten, som var ett gyllene ekollon. Det märktes att barnen tyckte att det var både roligt och spännande.

Arbetet med Kurran och Pigan har gett skaparglädje till förskolan och på Storviks bibliotek visas en utställning med några av barnens figurer och teckningar. Utställningen finns att beskåda på Storviks bibliotek vecka 17 och vecka 18.

Sök inlägg

Filtrera