Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Bokhoppet i Järbo

Här kommer några rader om Bokhoppet från Anna på Järbo bibliotek!

Barnen, 5-åringarna från förskolan, i Järbo fick först läsa böckerna om Kurran och Pigan. Böckerna blev mycket omtyckta av både barnen och pedagogerna. Bilderna i böckerna trollbinder verkligen den som läser. Tillsammans med barnen skrev pedagogerna frågor som barnen fick ställa till författaren Lisa Moroni när hon besökte biblioteket. Lisa gick igenom bilderna i boken och barnen fick leta efter olika saker i bilderna vilket var jättekul och uppskattat.

Vid ett annat tillfälle kom ”Trampolinarna” och genom magi gick dom tillsammans med barnen på skattjakt. Barnen fick bl.a. köra slalom mellan svamparna i skogen innan dom hittade skatten vid ett vattenfall! Sång, skratt och lite pirr kändes i kroppen på barnen.

Barnen fick sedan skapa på förskolan utifrån Kurran och Pigan som sedan blev en fin uställning på Järbo bibliotek. Föräldrar och anhöriga kom för att titta på barnens fantastiska teckningar, drakar, grodor m.m. Ett sånt här samarbete med förskolan var jättekul, det kommer vi att göra flera gånger!

Sök inlägg

Filtrera