Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Bokattack på Världsbokdagen

Bokattack

Idag den 23 april firas Världsbokdagen för att uppmärksamma och hylla boken och läsningen. Som en del av firandet i Sandviken kommer alla elever i årskurs 4 i kommunen att få vara med om en Bokattack!

Bokattacken innebär att närmare 500 böcker kommer att delas ut till eleverna, som också kommer att få en hälsning från författaren som har skrivit boken. Boken som eleverna kommer att få heter Rädda honom och är skriven av f.d. Sandvikenbon Camilla Lagerqvist. Rädda honom handlar om en tidsresa 80 år bakåt i tiden och en spännande jakt för att hinna förhindra en katastrof.

Förhoppningen är att bokattacken, som är ett samarbete mellan Sandvikens folkbibliotek och författaren, ska sprida glädje bland eleverna och inspirera dem till fortsatt läsning. När lärarna delar ut boken till sina elever ska de samtidigt visa filmen där Camillas hälsning finns med.

Inspiration till bokattacken kommer ifrån forskningsrapporten Fakirerna och vi – en studie om bokprat som läsfrämjande insats, som vi berättat om i ett tidigare blogginlägg

Läsinspiration genom bokattacker skulle kunna genomföras även i mindre skala med lyckat resultat, eller varför inte bara spela in boktips och länka ut till de som av någon anledning inte har möjlighet att ta sig till sitt lokala bibliotek?

Sök inlägg

Filtrera