Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Berätta om kärlek

Visserligen var det Alla hjärtans dag igår, men kärlek behövs under resten av året också så varför inte göra kärleksugglor? Ugglorna görs av enkelt material och kan antingen fyllas med kärleksfulla budskap till någon man tycker om, eller så kan de bli en magisk superhjälte, som sprider kärlek på olika sätt.

Det enda som behövs är några toalettrullar, papper i olika färger och mönster och lim. En hjärtstans är roligt att ha, men det går lika bra att använda en sax.

Här nedanför visar vi ett sätt att göra ugglorna, men det går naturligtvis att variera på många olika sätt. Det kan vara bra att visa några olika varianter för att inspirera och uppmuntra barnen att göra sin egen uggla, istället för att alla gör likadana. Att sätta upp vissa ramar kan vara stimulerande för kreativiteten, men det är också viktigt att ge stor frihet att gå utanför de ramarna. Kanske vill någon inte alls göra en kärleksuggla utan en monsteruggla. Det är helt okej och kan leda till många olika berättelser. Vad händer till exempel om en monsteruggla träffar en kärleksuggla?

Kärleksugglor 1

Börja med att limma fast papper på toalettrullen. Vik gärna papperet över kanten på ovansidan.

Kärleksugglor 2

Tryck in båda sidorna i ovankant så att det bildas två öron. Det brukar inte behövas något lim.

Kärleksugglor 3 Kärleksugglor 4

Stansa eller klipp ett hjärta och limma fast på magen på ugglan. Klipp ut cirklar i olika färger för att göra ögonen och en trekant som kan bli näbb.

Kärleksugglor 5

Kärleksugglor 6

Vingarna kan göras på olika sätt. Här har vi vikt två papper, skurit små hål i sidorna och stuckit in det vikta papperet. Vill man att de ska sitta ordentligt kan man limma på insidan, men det går bra utan lim också.

Kärkeksugglor text

Nu återstår bara att berätta om sin uggla. Vad heter den? Och på vilket sätt sprider den kärlek? Här har vi använt ett enkelt formulär, men vi hade lika gärna kunnat göra en e-bok, en stop-motion-film eller en kanske en seriestrip på iPaden.

Kärleksugglor collage blogg

Vem kan motstå en kärleksuggla?

 

 

Sök inlägg

Filtrera