Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Bamse boktipsar!

Snart tar vi på Trampolin semester och avslutar med ett litet boktips!

Det är härligt med varma lata sommardagar men när det är som hetast är det nog bäst att placera sig i skuggan, så som Bamse har gjort på den här bilden.

En bok som svalkar skönt är Godare glass av Camilla Hamid. Som författaren själv skriver i förordet är det recept som inte kräver någon avancerad glassmaskin eller dyra köksredskap. I boken får du lära dig att göra krämig glass, pinnglass, glassiga efterrätter, glassdrinkar, hälsosammare glass och ätbara glasstillbehör som tex. eget strössel!

Som ni hör är det en bok för alla glassälskare med vackra foton och enkla recept för stora och små. Det här är verkligen en fin bok att ge bort som sommargåva antingen till sig själv eller till någon annan som gillar sötsaker.

Svalka dig med en Freakshake i sommar.

Bamse vet att matte älskar glass men det är ju inte bara hussar och mattar som behöver svalka sig i sommarvärmen! Bamse har jobbat hårt i vår och han har spelat in två filmer till vårt digitala utbud. Här nedanför kan du se filmen Bamse på bibblan. Så nog är även han värd semester och något läskande i värmen. Nu finns det inte några glassrecept för hundar i boken men för en uppvärmd hund svalkar det lika bra med en stor isbit från frysen.

Nu önskar vi er alla en skön sommar och hoppas vi ses igen i augusti!

En isbit från frysen är som en isglass för hunden.

Sök inlägg

Filtrera