Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Att cykla är kul!

Här är en bild från när vi på Trampolin anordnade en cykelverkstad i centrum. Ser ni vilken fart vi har? Vi har raketfart på cykeln! I vår cykelverkstad fick barnen pimpa cyklar genom att skapa vimplar och fartfyllda raketer. Det gjorde vi enkelt med pappersrullar, roligt papper, pennor, blompinnar och klistermärken. De fick också testa på att cykla i fantasin med green screen. Nu när vi går mot vår så passar det fint med cykeltema. Här är tre härliga bilderböcker med cyklar i fokus!

Bu och Bä och stackars Bo

Bu och Bä och stackars Bo av Lena & Olof Landström är en härlig bok om cyklar som nu även finns på dari, farsi och arabiska. I denna berättelse är Bu och Bä sugna på att cykla. De cyklar till Bo och frågar om han vill med. Men Bo får inte gå ut för han är förkyld. Så tråkigt! Dessutom har han en helt ny cykel med tre växlar, handbroms och allt. Bu och Bä tycker mycket synd om Bo och bestämmer sig för att fixa nått fint till honom. Det blir att trampa ner till butiken. Men på vägen händer det något dramatiskt!

Cyklar är fantastiska

Cyklar kan verkligen se ut på olika sätt! Och också de människor som cyklar på dom. I David Hensons bok Cyklar är fantastiska får vi följa ett barn som är på väg med sin cykel. På vägen cyklar barnet ikapp massor av olika roliga cyklar och personer. Alla ser olika ut. Var är de på väg någonstans kan man ju undra?

Puck lär sig cykla

Tänk att vara inne i en riktig cykelaffär. Där det luktar olja, skramlar av verktyg och blänker av nyputsade cyklar. I Puck lär sig cykla av Anna-Karin Garhamn får vi följa med när Puck ska få en ny cykel med trampor och boken börjar i cykelaffären. Puck får testa flera olika typer av cyklar.

Puck undersöker noga olika detaljer och funktioner. Det är viktigt att det blir rätt. Till slut bestämmer sig Puck för en cykel. Det blir början på många spännande dagar med den nya cykeln. Känslan av att lära sig cykla. Friheten! Fast allt går inte som Puck har tänkt sig. Det går åt många plåster om man säger så.

Sök inlägg

Filtrera