Om FANTASIFULLA MAGISKA SAGOLIKA LEVANDE SKAPANDE LEKFULLA UTFORSKANDE Litteraturhuset Trampolin

Höstens webbinarium!

Torsdagen den 6 oktober kl. 9.30 – 11.45 bjuder Litteraturhuset Trampolin in till webbinariet Att berätta för barn och unga som i år handlar om farligheter och lekfullheter i spelvärlden och IRL! Webbinariet är kostnadsfritt och riktar sig till bibliotekarier, pedagoger och andra kulturutövare som arbetar med barn och unga. Ni var många som deltog förra året och vi hoppas på lika stort intresse i år igen!

Anmäl dig till webbinariet via denna länk senast den 1 oktober.

Så här ser programmet ut:

9.30 INLEDNING
Litteraturhuset Trampolin hälsar välkommen.

9.40 BARNS KRIGSLEKAR
Ebba Theorell är forskare, konstnär och pedagog. Hon har i sin forskning filmat barns fysiska krigslekar och analyserat dem utifrån olika estetiska perspektiv, bland annat rörelse och dans. Vad säger forskningen om barnens superhjältelekar? Vad händer i leken? Och hur reagerar de vuxna runt barnen?

Fotograf: Linnea Bengtsson

10.30 AGGROBANS HÄMND – ETT ACTIONFYLLT LITTERATURPROJEKT
Litteraturhuset Trampolin berättar om ett stort litteraturprojekt för åk. 3 i Sandviken, där barnen får kliva in i en spelvärld så verklig att inte ens VR-glasögon behövs. Med en dramaturgi inspirerad från dataspel och med spännande karaktärer, ledtrådar och uppdrag får barnen i uppgift att besegra den onde Aggroban.

11.00 LÄSFRÄMJANDE OCH MOBILSPEL
Nils Håkanson är författare och aktuell med kapitelboken Vålnaderna på Knektslätten för mellanåldern. Det är den tredje boken i den fantasifulla bokserien Flatworld, som handlar om ett förhäxat mobilspel och en motståndsrörelse av barn som försöker bekämpa olika onda krafter i spelet. Vi får lyssna till en författarintervju om skrivinspiration, läsäventyr och parallella världar.

Fotograf: Stefan Tell

11.40 AVSLUTNING

Anmäl dig till webbinariet via denna länk senast den 1 oktober!

Sök inlägg

Filtrera