RSS Feed

Trampolinmodellen på Bokmässan

0

4 oktober, 2018 av Elin Folkesson

En trave böcker Lyssna på sidans text med ReadSpeaker

Förra veckan åkte Litteraturhuset Trampolin till Bokmässan i Göteborg för att presentera boken Trampolinmodellen – ett lekfullt sätt att stärka barns och ungas läs- och språkutveckling. Vi höll till i Högskolan i Gävles monter tillsammans med personal från högskolebiblioteket och Dagermanseminariet.

Högskolan i Gävle

Anledningen till att vi hamnade i just Högskolans monter är flera. Katharina Andersson, som är lektor i svenska språket vid Högskolan i Gävle, har bidragit med en nyskriven text i boken, och den vetenskapliga kopplingen går som en röd tråd genom hela boken, med återkommande forskningsreferat och listor med litteratur att fördjupa sig i.

Högskolan Gävles monter på Bokmässan 2018

Högskolan i Gävles monter på Bokmässan 2018

Samtal och bokköp

Under torsdagen och fredagen var vi på plats och fick många trevliga besök och nyfikna frågor. Besökarna ville veta vilka målgrupper vi riktar oss till och hur vi arbetar med litteratur och skapande. Samtalen handlade om allt från uppbyggnad av skolbibliotek och makerspace-utrymmen till hur man kan stärka läs- och språkutvecklingen hos nyanlända barn. Några kände till vår verksamhet och hade redan beställt boken. Andra blev lockade av det färgglada omslaget och stannade för en pratstund. För den som inte besökte Bokmässan eller inte slog till på det nedsatta mässpriset finns boken till försäljning via vår hemsida.

Elin Folkesson från Litteraturhuset Trampolin

De färgglada böckerna (och godiset) lockade till många samtal.

Bordet i montern med Trampolinmodellen i högar

Boken Trampolinmodellen såldes till mässpris på Bokmässan.


Inga kommentarer »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Arkivet

Följ oss på Facebook