RSS Feed

Att dekorera tittskåp och bygga lampor

0

28 februari, 2014 av Elin Folkesson

Lyssna på sidans text med ReadSpeaker

Workshop tittskåp

Just nu är studion på Trampolin full av färgglada tittskåp och fantasifulla lampor som barn och ungdomar har hjälpt oss att dekorera. Och fler kommer det att bli!

Den 18 februari hade vi en sista omgång workshops innan invigningen, tillsammans med barnkulturdesigner Eva-Johanna Isestig. Tre grupper med barn från förskoleålder till tonåringar arbetade intensivt och koncentrerat med att välja papper, klippa och limma, och resultatet blev tjugofyra fantastiska och unika tittskåp.

Skåpen ska nu först lackas och senare monteras ihop till en hel vägg i det vi kallar berättarrummet, men då behöver vi många fler. Därför har vi bett biblioteksfilialerna om hjälp, och den här veckan och nästa skickas skåp och material ut så att fler kreativa barn kan sätta sin färg på inredningen. Vi ser med spänning fram emot att få tillbaka dem, och har redan hört att ett av dem kommer tillbaka färdiginrett och med en tillhörande saga!

Förutom skåpen tillverkades även lampor i olika former. Eva-Johanna visade materialet och hur det kunde användas och sedan släppte barnen loss med plast, färgad ståltråd och pärlor. Inte en lampa blev den andra lik. Precis som det ska vara.

Workshop Eva Johanna visar lampor

Eva-Johanna visar hur man gör

Lampa Workshop 18 feb

Fantasifull lampa

 

 

 

 

Lampbygge Workshop 18 februari

Att trä pärlor på ståltråd kräver koncentration

Workshop Killar med lampor

Det är kul att bygga lampor

På måndag kommer fler barn och hjälper oss dekorera de sista lamporna, och sedan återstår bara elektrikerns jobb med att koppla ihop dem, och sätta dem på rätt plats. Det kommer att bli så fint!


Inga kommentarer »

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Arkivet

Följ oss på Facebook