RSS Feed

Litteraturhusprojektet presenteras i Bologna!

0

26 februari, 2013 av Karin Forsgren Anderung

Lyssna på sidans text med ReadSpeaker

Den 25-28 mars genomförs världens största barnbokmässa i Bologna – Bologna Children´s Book Fair. Dit ner reser litteraturhusprojektets styrgruppsledamot Tinne Wennerholm, Länsbibliotek Gävleborg, för att presentera länets och Sandvikens satsning på ett Litteraturhus för barn och unga. Presentationen är en del av Sveriges program med anledning av att Sverige, som första nordiska land, är hedersgäst under mässan.
Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth kommer att inviga mässan.

Seminariet kring litteraturhusprojektet (som presenteras tillsammans med andra ur Läskonster utvecklade litteraturhusprojekt i Sverige) äger rum den 27 mars kl. 15.00 – 15.45 på barnbiblioteket i Biblioteca Salaborsa Raggazzi. Målgrupp för seminaret är bl.a. bibliotekarier, lärare och studenter.

Läs mer om Sveriges deltagande i Bologna här.


Inga kommentarer »

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Arkivet

Följ oss på Facebook