RSS Feed

Den lekande läsaren

0

27 september, 2012 av Karin Forsgren Anderung

Lyssna på sidans text med ReadSpeaker

Vi fortsätter blogga från bokmässan! Nu från seminariet ”Den lekande läsaren”. Ulla Rhedin samtalar med Anna-Clara Tidholm om hennes småbarnsböcker och om hur de läses. Undersökningar visar att de allra flesta föräldrar ”pratläser” och alltså inte utgår från den text som Anna-Clara/författaren mödosamt tagit fram för att den ska komplettera bilden. Anna-Clara har inte tänkt på det vuxna mellanledet när hon skriver böckerna. Hur gör du när du läser böcker för barn? Följer du författarens text? Kanske gör du olika vid olika tillfällen?

Anna-Clara 2

 


Inga kommentarer »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Arkivet

Följ oss på Facebook